Menu Sluiten

WesternUSAVoorHF

Western USA

Vliegtuigmaatschappij: United Airlines (Boeing 777).
Reistijd: Oktober 1998.
Vlucht: Amsterdam-Washington-Los Angeles v.v.
Reisorganisatie: Kras Reizen

 

Reisprogramma:

Dag 1:
Vertrekvanaf Schiphol via Washing­ton naar Los Angeles.Omdat we met de klok meevliegen, komen we daar ‘s avonds al aan.

Dag 2:
We maken een rondrit langs de meest bezienswaardige zaken in Los Angeles. We rijden via Beverly Hills (Sunset Boulevard) naar Hollywood. We brengen een bezoek aan de bekende ‘walk of fame’ in Hollywood, het “Hard Rock Cafe” en de Universal Studios, waar je op werkelijk verbluffende wijze beroemde film­scènes uit het verleden persoonlijk kunt beleven. Een bijzondere erva­ring! Ook nog in Hollywood de bekende winkelstraat “Rodeo Drive” bezocht.

Dag 3:
Via het beroemde Palm Springs, waar veel coryfeeën uit de Amerikaanse theater- en filmwereld wonen (zoals Whoopi Goldberg, Michael Douglas en Ted Danson), rijden we naar het prachtige Joshua Tree National Park vol eigenaardig gevormde bomen en indrukwek­kende rots- en bergpartijen. We overnachten in Phoenix.
Dag 4:
Volgend hoogtepunt!! Want we beklimmen het Colorado plateau om te gaan genieten van de onvergetelijke en onvergelijkbare vergezichten over één van de grootste natuurwonderen op aar­de: de Grand Canyon. Het is werkelijk bui­tengewoon indrukwekkend om te zien hoe de Colorado rivier hier in de loop van de vele tientallen mil­joenen jaren zich een weg door de steenmassa’s heeft gevreten. Deze dag maken we een vliegex­cursie met de helicopter van Kenai Helicopters boven de Grand Canyon. Een fantastische ervaring vol mach­tige vergezichten. Er lopen hier ontzettend veel brutale ‘squirrels’ rond, een soort eekhoorntje, die als je niet goed oplet zo het brood uit je hand weggraaien. We brengen ook nog een bezoek aan het IMAX thea­ter.  Daarna rijden we over de bekende Route 66 en ‘s avonds dineren we in een restaurant aan de Route 66. We overnachten in Flagstaff Arizona.


Dag 5:
Door de indrukwekkende Painted Desert met de unieke kleurrijke rotsformaties rijden we noord­waarts via Page en Kanab (Utah’s Little Hollywood), een alleraardigst plaatsje waar ooit Ronald Reagan nog een filmrol speelde, naar Zion National Park. In Kanab (Chuckwagon Cookouts) mochten we ook meedoen op de filmset met een voor ons in scene gezette westernfilm. Onderweg nog het “Lake Powell” bezocht. We be­vinden ons nu in de staat Utah en genieten van de prachtige rots- en kleurformaties in dit schitterende natuurpark. Het laatste gedeelte van deze dag rijden we door de woestijn en het Navajo reservaat  naar Las Vegas, waar we 2 nachten zijn gebleven.

‘s Avonds een lichttour door Las Vegas gemaakt en over de wereldberoemde Las Vegas Boulevard (ook wel de ‘Strip’ genoemd) gereden. ‘s Avonds de Fremont lichtshow aanschouwt.

Dag 6:
De hele dag in Las Vegas vertoefd, de werkelijk unieke stad waar echt alles in het teken van gokken en ontspanning staat. Alles gaat hier 24 uur per etmaal door. Met name in de enorme hotels als het MGM Grand (meer dan 5000 kamers), The Mirage,Excalibur, Luxor, Monte Carlo, New York en natuurlijk het fameuze Caesars Palace. Bezoek er maar een paar en verbaas u dan over de gedurfde architectuur, want ze zijn stuk voor stuk uniek van bouwstijI. Bezoek gebracht aan de fameuze “Little White Chappel”, waar vele bekende sterren zijn getrouwd. Overdag nog een excursie gemaakt naar het Fire State Park. ‘s Avonds nog een typische werve­lende Las Vegas-show bezocht.
Dag 7:
We verlaten Las Vegas om nog de Valley Of Fire te bezoeken en rijden daarna terug naar de staat Californië. Onderweg bezoeken we het oude en geheel gerestaureerde zilver­mijnstadje “Ghost town” Calico en vervolgens rijden we langs Sequoia National Forest en Lake Isabella naar Bakersfield.


Dag 8:
Vandaag staan het Sequoia Natio­nal Park en het aangrenzende Kings Canyon National Park op het pro­gramma. Wonderschone natuur­gebieden waar met name de reus­achtige Sequoia bomen (“General Sherman”) diepe in­druk hebben gemaakt. Het zijn de grootste levende wezens op aarde. Sommige bomen zijn meer dan 80 m hoog, meer dan 30 m in omvang en stonden er al ver voor het begin van onze jaartelling. We overnachten vandaag in Fresno.

Dag 9:
Vandaag schenken we aandacht aan één van de mooiste natuur­parken ter wereld: het Yosemite National Park. We hebben genoten van de ongeëve­naarde natuurpracht zoals de Bridalveilwatervallen en de Yose­mite watervallen (alleen in het voorjaar) en de reusachtige granie­ten rotsen ‘EI Capitan’ en de ‘Half Dome’. Aan het einde van de dag rijden we door naar San Francisco, waar we in de zogenoemde Bay Area, de volgende 2 nachten zuI­len verblijven. ‘s Avonds een avondtour door verlicht San Francisco gemaakt met aansluitend een gezellig diner in het bekende China Town (Ryumon Restaurant).

Dag 10:
Deze hele dag hebben we doorgebracht in één van de leukste en aantrek­kelijkste steden van Amerika: San Francisco. De stad is bekend om zijn vele bezienswaardigheden, zoals de fameuze Golden Gate Bridge. China Town, de prachtige baai, het beruchte Alcatraz, de ‘cable cars’, Lombard Street, Twin Peaks (prachtig uitzicht over San Francisco), Union Square, Alamo Square met de prachtige Victoriaanse huizen en natuurlijk het pittoreske Fisher­mans Wharf en Pier 39, waar men zo heerlijk kreeft kan eten. In de beroemde baai van San Francisco hebben we een boottocht gemaakt.

Dag 11:
We verlaten deze dag San Francisco en rij­den zuidwaarts naar Monterey. Het is een aantrekkelijke plaats met verschillende bezienswaardighe­den zoals het Monterey State Historie Park, het Zeeaquarium en de Cannery Row, bekend uit de boeken van John Steinbeck. We besteden daarnaast ook aandacht aan het kunstenaarsplaatsje Car­mel by the sea en maken een tocht over één van de mooiste kustwegen ter wereld, de beroemde 17 Mile Drive. We verblijven in Monterey.

Dag 12:
Vandaag rijden we zuidwaarts, grotendeels over de befaamde kustweg ‘Number One’. Het is één van de mooiste panoramische rou­tes in Amerika die bekend staat om zijn prachtige vergezichten over de Grote Oceaan. Door vervelende wegwerkzaamheden hebben we deze weg niet in zijn geheel kunnen rijden, maar zijn halverwege terug moet keren.Bij Santa Inez Valley rijden we landinwaarts. We pauzeren in het schilderachtige plaatsje Solvang met zijn vele kleurrijke houten vakwerkhuisjes in Deense stijI. Ook nog een bezoek gebracht aan de “Madonna Inn” met een voornamelijk rose gekleurd interieur. Via “The Lone Cypress” met zijn vele mooie golfbanen er omheen, het huis waar de film “The Birds” van Alfred Hitchcock is opgenomen, Santa Monica en Malibu komen we aan het einde van de dag in Los Angeles aan.

Dag 13:
We staan vandaag vroeg op en rij­den naar het vliegveld. We zijn daar omstreeks half zeven en ver­trekken omstreeks acht uur. Via Washington vliegen we vervol­gens naar Amsterdam. Omdat we deze keer tegen de klok in vlie­gen, zijn we de volgende morgen vroeg in Amsterdam.

Dag 14:
Aankomst op Schiphol omstreeks half acht in de ochtend.