Menu Sluiten

fc-eindhoven

Voetbal


Nadat ik met voetballen ben begonnen bij Veloc in Gestel (thans VV Gestel) ben ik daarna gaan voetballen bij EVV Eindhoven in de jeugd Betaald Voetbal met jongens als Tom Rijkers, Henk Bloemers, Henny Sars, Roel Slegers, Toon Verhoeven, Wim Siddals, Nico Jorissen en vele anderen. FC Eindhoven is altijd mijn favoriete club geweest. Tegenwoordig ga ik weer veel kijken naar de thuiswedstrijden met een perskaart van Gracenote, een databank voor sportgegevens.

Na mijn voetbalcarrière bij FC Eindhoven heb ik nog enige tijd met de veteranen van Eindhoven meegedaan (o.a. met Hendrik Schalks, Fred van Beerendonk, Lambert Kreekels, Willie Senders, Chris Bruinen, Thieu Soers en vele anderen). Daarna nog gezaalvoetbald en meerdere jaren met een vriendenclubje bij HSV (niet uit Hamburg, maar uit Helmond) in een zomeravondcompetitie gevoetbald met legendarische derby’s op het scherpst van de snede tegen de “Rye Brothers”, “Hunter Boys” en “FC Hokey”.

Bekende sterren die deel uit maakte van deze competitie waren Bart en Gerard Roggen, Jan Constant, Hans Guns (Rye Brothers) en bij HSV: Willem van der Loo, Nico van Gennip (“La vache qui rit”), Huub Bax, Jan van der Heijden, Hans Jonkergouw, Walter van de Ven, Felix Leenders, Wim  Beerens (strafschopspecialist), Toine Verleisdonk en vele anderen.Tegenwoordig kom ik er niet onderuit om het voetballen van mijn kleinzonen bij te houden.
Daarom probeer ik iedere zaterdagochtend tijdens de competitie westrijden te bezoeken van de “Wilhelmina Boys” in Best of bij voetbalclub “NWC” in Asten.