Menu Sluiten

floyd_cramer-last_date_s_4

Muziek

Floyd Cramer is een Amerikaanse country pianist die vooral furore maakte in de jaren 50,60 en 70. Hij werd geboren op 27 oktober 1933 in Shreveport, Louisiana en groeide op in Huttig een klein stadje in Arkansas. Op 5-jarige leeftijd begon hij met pianospelen en in 1951 kreeg hij een plaatsje in “The Louisiana Hayride Band”. In 1955 trok hij naar Nashville en werd bekend met zijn speciale “Nashville Sound” samen met anderen. Helaas overleed hij op 64-jarige leeftijd op 31 december 1997 aan longkanker. Hij heeft ook bij verschillende artiesten meegespeeld als achtergrond pianist o.a. Elvis Presley, Roy Orbison, Patsy Cline, Jim Reeves, Johnny Cash, Chet Atkins, Boots Randolph, Perry Como, The Everly Brothers en vele anderen.
Wilt u meer wetenswaardigheden over Floyd Cramer te weten komen klik dan hier en hier, of kijk ook eens op de website “The world of Floyd Cramer”.
Wilt u een diavoorstelling zien dan klikt u op de volgende link: Floyd Cramer presentatie. Bekijk
 en beluister Floyd Cramer ook op Youtube.
Ook een kleinzoon van Floyd Cramer heeft zich in de muziek gestort en is in de voetsporen van zijn grootvader getreden. Zijn naam Jason Coleman en hij heeft zijn eigen website jasoncolemanmusic.com, waar u meer informatie over zijn carrière kunt vinden.
Ik verzamel van Floyd Cramer zijn singles, LP’s en CD’s. Op dit moment heb ik een verzameling van 38 CD’s, 49 LP’s, 2 EP’s en 12 singles. Al met al een verzameling van 313 verschillende titels.
Floyd Cramer was ook een fanatiek golfer en had zijn eigen “Celebrity Golf Tournament”. Een van zijn hoogtepunten uit zijn carriere was zijn tournee door Zuid Afrika, samen met Chet Atkins en Jim Reeves, waar bij aankomst op het vliegveld van Johannesburg zeker 60.000 mensen stonden te wachten om ze te verwelkomen.
De andere hoogtepunten zijn natuurlijk zijn hitsingles “Last Date” en “On The Rebound”, die in 1961 respectievelijk nummer 2 en nummer 4 in de Amerikaanse BillBoard Top 100 stonden.